Туристическият бранш в Гърция иска отваряне на границата Маказа - Нимфея за автобуси

Туристическият бранш в Гърция иска отваряне на граничната зона Маказа - Нимфея за автобуси, пише гръцкият вестник "Хронос". Предложението ще бъде официално представено от туристическия бранш в новото политическо ръководство на Министерството на туризма. Според изявление на началника на Антикорпуса за туризма Костас Антониадис, цитирано от изданието, граничната зона Маказа - Нимфея е допринесла за увеличаването на туристическия трафик в много части на Източна Македония и Тракия. 

"Ние го казахме на предишното правителство, ще го поставим в това правителство в съответното министерство на туризма: несправедливостта, която съществува със забраната за преминаване на туристически автобуси през граничната зона Маказа Нимфея. Това е забрана за туризма", казва Костас Антониадис, цитиран от в. "Хронос".

Гръцкото издание помести и статистика за туристите, преминали граничната зона през първите пет месеца на 2019 г. Регистрираните пристигания в страната са на второ място в цяла Гърция.

По-конкретно, за първите пет месеца на годината, пише вестникът, са регистрирани 458 834 пристигания (увеличение от 48.4% спрямо същия период на първата половина на 2018 година). През 2018 г. чрез Нимфея са направени общо 1 672 719 пристигания.

Тези цифри са само от леки автомобили, уточняват от гръцката медия. 

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бе
    Беркант
    0 0
    21:24, 31 юли 2019
    За да се облекчи трафика.Защо не се отвори граничния пункт в с.Аврен?Пътя е готов от Българска страна от години.

Още новини

Последни новини