Нагъл шофьор без книжка се опита да премине ГКПП "Маказа", не му е за първи път

Неправоспособен водач и две нерегистрирани моторни превозни средства са били установени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. На ГКПП „Маказа“ бил проверен 45-годишен водач на „Опел“. Оказало се, че мъжът не притежава шофьорска книжка и вече е бил наказван по административен ред за това деяние с влязло в сила наказателно постановление. По случая работи група „Охранителна полиция“ в РУ-Кирково с оглед на чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс. 43-годишен се придвижвал с „Опел“ между селата Стрижба и Тихомир и при направена проверка полицейски служители констатирали, че автомобилът е с прекратена регистрация на основания чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. В село Бенковски 34-годишен управлявал „БМВ“ с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение за пререгистрация на моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му. Проверките по двата случая са с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 22,30 часа снощи на бул.“Беломорски“ в областния град бил проверен 33-годишен водач на товарен „Ситроен“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 2,02 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

35-годишен водач на „Ауди“ блъснал на ул. „Стефан Стамболов“ в Кърджали вчера по обяд движещ се пред него „Опел“, който ударил кола пред него. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини