Магическата Австралия - акценти по VIASAT NATURE през август

Магическата Австралия
Започва в неделя, 4 август, в 20:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Година: 2019

Изследваме чудесата, които Австралия предлага - от най-високите ѝ снежни върхове, до дълбините на суровите и диви южни морета, от последните популации на диви нумбати, до най-голямата диорама на гигантска сепия. Това е земя на разнообразна красота, която винаги доставя наслада и изненадва. Поредицата е забавна, но и задълбочава разбирането ни как в природния свят пътищата на отделните видове се съчетават и кръстосват, понякога по напълно непредвидими начини.

С помощта на най-новата снимачна техника улавяме животинските популации, открити едва наскоро и несвързани с видове, които сме си мислели, че познаваме. Запознаваме се с представители на животинския свят, толкова странни, че повечето австралийци нямат представа, че споделят с тях не просто един континент, но и собствените си задни дворове, и разкриваме предизвикателствата, с които тези животни трябва да се справят в земя на крайности и на предизвикани от хората промени.

Ще покажем цветове, танци, акробатика, музика, чифтосване и отглеждане на малките - всички дело на животните, които превръщат Австралия в истинска земя на чудесата.

Уличният ветеринар
Всеки делничен ден от понеделник, 5 август, в 16:55 ч.

Брой епизоди: 12 x 30 мин.
Година: 2018

Шофирайки по улиците на града, дали сте забелязали колко много бездомни хора имат четириноги приятели, за които се грижат? Хора, които имат проблем да подсигурят собствената си храна и безопасност, поемат допълнителен ангажимент да отглеждат домашен любимец - защо? Поредицата се опитва да намери отговор на този въпрос.

Пътуваме от град на град, за да изследваме тайните кътчета на обществото и популацията на домашните любимци и хората, за които всички искат да забравят. Онова, което откриваме, са шокиращи истории на страдания и надежди, но преди всичко - неотклонна преданост към техните животни. Д-р Куейн Стюарт - уважаван, харизматичен и оригинално мислещ ветеринар, лекува животните и осигурява основни, а в някои случаи - животоспасяващи, медицински грижи директно на улицата.

Това е забавно, вдъхновяващо и образователно пътешествие, което ще ви разкрие нови измерения на приятелството между човека и животните. В кратки, трогателни моменти, добиваме представа за любовта в най-осезаемата ѝ форма. Следвайте д-р Куейн в епичното му пътешествие да помогне на домашните любимци без дом и хората, които най-много се нуждаят от помощ.

Найджъл Марвин: Дивата Централна Америка - Епизод 1
Понеделник, 5 август, от 22:00 ч.

Присъединете се към авантюриста и изследовател на дивата природа Найджъл Марвин, който се отправя на пътешествие по тесния провлак между Северна и Южна Америка, откривайки необичайни видове и трогателни истории на всяка крачка.

След последната си и успешна документална поредица "Дивите Филипини", Найджъл използва същата техника на заснемане, за да покаже в пълния им блясък живописните пейзажи в региона и необикновените животни, които живеят в Централна Америка, както и хората, които са посветили живота си на опазването на дивата природа. Този свят някога е бил доминиран от великата цивилизация на маите, управлявали всяка от страните, които ще посетим заедно - Гватемала, Хондувас и Коста Рика.

Откриваме тяхното наследство и показваме много от създанията, които са боготворили - от крокодили и пернати змии, до могъщия ягуар!

Котки и кучета
Всеки делничен ден от понеделник, 5 август, в 14:25 ч.

Не беше възможно да изберем между котките и кучетата, затова предлагаме по нещо за всички любители на котки и кучета! По Viasat Nature този август ще видите някои от най-сладките, забавни и изненадващи моменти от живота на симпатичните домашни любимци.

Найджъл Марвин: Диви срещи
Всяка делнична вечер от понеделник, 5 август, в 22:00 ч.

Този месец представяме Найджъл Марвин - един от най-забележителните природолюбители и експерти по околната среда. Показваме последния му документален филм "Дивата Централна Америка", където Найджъл се отправя към сърцето на Централна Америка, за да открие страната с най-екзотичната и необикновена дива природа в света.

След премиерата ще можете да видите още любими документални приключения на Найджъл: "Дивите Филипини с Найджъл Марвин", "Приключения сред китове с Найджъл Марвин", "Приключение в Юнан с Найджъл Марвин" и "Нашествие на гигантските питони".

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини