България се разделя с посланик Рубин, и Кърджали му каза довиждане

Изображение 1 от 5

    България се разделя с посланик Рубин и Кърджали му каза довиждане. Стотици публични личности и приятели на САЩ гостуваха в американското посолство и пожелаха светли дни на посланик Ерик Рубин, чийто мандат изтича. Дипломатът, заедно със своята съпруга Никол пребивава в страната ни три и половина години. Той обиколи голямата част от България и създаде много приятелства. Гостува и в Кърджали на рождения си ден. За да го почетат двама кърджалийци дойдоха да му кажат довиждане: председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и журналистът Георги Кулов. Посланик Рубин благодари на Цвета Караянчева за вниманието.Гостите на тържеството имаха възможност да се чукнат с чаша шампанско с домакина.

     Раздялата стана по време на коктейла в американското посолство по случай националния празник на САЩ-Деня на независимостта.

    В словото си посланик Рубин отчете успешен мандат. Приоритет за мен бе развитието на търговските контакти и инвестициите, създаващи работни места и даващи възможност младите българи да се върнат в страната. Направихме пробив в енергетиката с диверсификацията на газови доставки-интерконекторната връзка с Гърция и доставянето на втечнен газ от САЩ. Създадохме условия България да модернизира армията си с техника, съвместима с тази на НАТО отбеляза в словото си посланик Рубин.

      От екипа на посолството му връчиха американския флаг, развявал се при неговия мандат.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини