13 °C

Още сенатори искат класифицирана информация за НЛО от Пентагона

Още трима американски сенатори получиха класифициран брифинг от Пентагона през тази седмица за поредица от документирани срещи на военноморските сили с неидентифицирани летящи обекти, съобщават представители на Конгреса и военни, като тримата сенатори са само част от нарастващия брой искания за подобен брифинг от членове на ключови надзорни комисии.

Един от сенаторите получили класифицираната информация е Марк Уорнър (демократ от Вирджиния.), който е заместник-председател на комисията по разузнаване на Сената, чийто офис потвърди пред изданието POLITICO за брифинга.

„Ако военноморски пилоти се натъкнат на необяснима намеса във въздуха, това е опасност за националната сигурност, затова сенатор Уорнър смята, че трябва да изясним нещата до дъното“, заявява говорителят му Рейчъл Коен.

Интересът към „неидентифицираните въздушни явления“ се е увеличил след разкритията в края на 2017 г., че Пентагонът е създал програма за проучване на въпроса по искане на тогавашния сенатор Хари Рийд (демократ от Невада).

Длъжностни лица интервюират множество настоящи и бивши моряци и авиатори, които твърдят, че са се сблъсквали с високотехнологични летящи обекти, които изглежда се противопоставят на законите на аеродинамиката, когато проникнат в защитено военно въздушно пространство.

Някои от тези случаи са заснети на видео и са публично оповестени.

Военноморските сили изиграха важна роля с предоставянето на свидетелствата на пилоти на F / A-18 и друг персонал от бойните групи на самолетоносачите USS Nimitz в Калифорния през 2004 г. и USS Theodore Roosevelt в Атлантическия океан през 2015 и 2016 година.

Нарастващият интерес на Конгреса е породен от неотдавнашното решение на службата да актуализира процедурите за докладване на такива необясними наблюдения.

„Представители на военноморските сили наистина се срещнаха със заинтересовани членове на Конгреса, за да предоставят класифициран доклад за усилията за разбиране и идентифициране на тези заплахи за безопасността и сигурността на нашите авиатори“, заявява говорител на ВМС, лейтенант Даниел Дей.

Той казва, че „последващи дискусии с други заинтересовани служители“ са насрочени също за тези дни. „Служителите на Военноморските сили ще продължат да информират по темата заинтересованите членове и служители от Конгреса. Като се има предвид класифицираният характер на тези дискусии, няма да коментираме конкретната информация, предоставена при тези брифинги“, съобщава Дей.

Брифингите се провеждат няколко дни след като президентът Доналд Тръмп заяви пред ABC News, че и той е бил информиран за докладите. – „Имах една много кратка среща по въпроса“ – казва той. – „Хората казват, че виждат НЛО. Вярвам ли? Не особено.“

Но няколко настоящи и бивши служители с преки познания описват брифинга на Капитолийския хълм като много сериозен за членовете на Конгреса и техните служители, представляващи групите за разузнаване, въоръжени служби и отбранителни бюджети.
Служител от разузнаването добавя: „Идват все повече искания за брифинги.“

Сесиите са организирани от Военноморските сили, но са включени и служители на секретаря на отбраната за разузнаване, съобщават източниците. Участниците не са упълномощени да говорят публично за брифингите.

Защитниците за по-голямо внимание на мистерията с НЛО казват, че се надяват Конгресът да предприеме по-официални стъпки, като например да изисква от министерството на отбраната да събере и извърши подробен анализ на данните, събрани от спътници и други средства за неидентифицирани летящи обекти, които влизат във военното въздушно пространство или оперират под повърхността на морето

Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини