11 °C

Как да работите с човек, когото не харесвате

В идеалния случай ще работите това, което обичате, ще печелите от него достатъчно и ще сте обградени от готини хора, които ще ви карат да ходите на работа с желание. Идеалният случай обаче е като перла в пустиня. Възможно е да работите нещо, което ви допада и да изкарвате добри пари от него, но за съжаление, няма как да си избирате всички колеги.

И как се работи с човек, когото не харесвате? Трудно, но не и невъзможно. Ето какво можете да направите:

Идентифицирайте с какво точно ви дразни

Мързелив ли е, прекалено много говори, натегач е, мрънка, постоянно се оплаква… списъкът с качества, които може да не харесвате е огромен. Когато осъзнаете защо не харесвате съответния човек, веднага ще видите дали можете да преодолеете проблема или да го „излекувате“.

Говорете с него

Понякога директният диалог очи в очи може да има позитивно влияние и този човек да промени малко държанието си в офиса или спрямо вас. Друг път може да се наложи да опитате с намеци или заобикалки. При всички случаи си струва да инвестирате някакво усилие в решаване на този проблем, тъй като очевидно ще работите заедно.

Съберете доказателства

Ако причина за вашето дразнение е неговото отношение към работата или начинът по който (не)я върши, можете да се обърнете към някого на по-високо ниво. За случая ще ви трябват обаче доказателства. Започнете да събирате неоспорими аргументи защо този човек трябва да бъде порицан или преместен.

Дистанцирайте се от него

Ако той е просто колега от офиса, може да успеете да го игнорирате и да не общувате с него изобщо. Лошото е, ако е директно във вашия екип и трябва да работите по проекти с него. Тогава единственото решение е да влизате по-рядко в интеракция с него и то само по работни въпроси.

Крайни решения

Ако работата с този човек е толкова нетърпима имате две опции – да се съюзите с други колеги, които също не го харесват и заедно да вгорчите живота му на работа. Това отнема доста време, енергия и носи негативни емоции. Или можете да поставите ултиматум на ръководството – аз или той/тя, който обаче може да не бъде добре приет и да не сработи във ваша полза.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви радостни моменти и доволство от постигнатото, най-вече във финансовата сфера. Проявете повече енергичност и не се предавайте лесно. Ще получите подкрепа от хората около вас. От тях може да дойде интересно предложение за съвместно сътрудничество. Не пристъпвайте към проблемите със свито сърце, освободете мисълта си и ще успявате.
24 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Погрижете се за себе си днес, осигурете си онова, от което смятате, че имате нужда. С каквото и да се заловите днес, то ще ви донесе удовлетворение, така че не се отказвайте от нищо. Отношенията ви с околните са отлични и ще се радвате на споделени чувства. Тревогите ви свързани с отсъстващи близки са неоснователни.
24 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се заемете с реализацията на идея, с която очаквате да подобрите бюджета си. Това ще повиши отговорностите ви, но няма да съжалявате. Някой ще се опита да ви подведе, за това бъдете внимателни и не се доверявайте на хора, за които не съществуват духовни и морални ценности.
24 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Доверете се на онези, които са доказали лоялността си към вас, не бъдете прекалено мнителни. С хората, с които имате общи интереси ще планирате конкретни действия, позволяващи ви да разширите обхвата на дейността си. Вникнете в личен проблем и го решете веднъж за винаги, в противен случай той отново ще напомни за себе си
24 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Явно изразен късмет както в деловия, така и в личния ви живот. Най-изразително ще го почувствате във финансовите занимания и във всичко свързано със сметки. Денят е подходящ за тяхното уреждане във ваша полза. Не се колебайте а действайте акуратно. За някои, промяна на служебното място. Положителни емоции ще разнообразят любовния ви живот.
24 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Настъпва нов период за вашия бизнес. Смели идеи, от които може само да спечелите. Проверете свободните средства, с които разполагате. Има голяма вероятност днес да ви се открие възможност за изгодна инвестиция. Ваши близки са ви подготвили приятна изненада за вечерта. Проявете чувство за хумор и не им се ядосвайте.
24 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Предприемате решителни стъпки в непозната за вас сфера на дейност и се налага да бъдете много предпазливи. Вслушайте се в съвета на ваши приятели и ще спечелите стратегическо предимство. Не подценявайте конкурентите си. Днес те са особено активни. Опитайте да предвидите действията им. Това би ви спестило много неприятности.
24 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще посветите от времето си на задача, чиито срок за приключване е днес. Може би в известна степен други, които търсят компанията ви ще се почувстват ощетени, но отговорностите ви са с предимство. Без усилия ще решите спорен въпрос, за някои свързан с финанси, за други с лични взаимоотношения.
24 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти, което може да се изтълкува погрешно от околните.
24 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Обмислете добре действията си днес. Мнозина от вас планират начинания, за чието осъществяване се изисква доста сериозна работа. Изяснете напълно основните моменти в проекта си и едва тогава започвайте. Ако действате разумно най-вероятно няма да имате непредвидени пречки и ще успеете.
24 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Много от вас ще използват времето си, за да попълнят знанията, които им липсват. Други ще са заети с подготвителна работа във връзка със стартирането на нов проект. Във всички случаи заниманията ви ще са полезни и в голяма степен ще разкрият творческият ви потенциал.
24 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
24 окт 2019
Последни новини