Живот на скорост

ABT Sportsline са дългогодишен тунинг майстор на Audi, като имат много близки връзки и с поделението за моторни спортове на немския автомобилен производител. Една от последните задачи на фирмата, възложена от Audi, бе да им помогне с развитието на R8 състезателния модел за Льо Ман. Съответно АВТ са ползвали събрания опит от тестовете и работата на толкова високо ниво и са компилирали всичко в най-новия си тунинг пакет за новия A5 Cabrio.

Новият кит за AS5 наскоро бе представен за закритата версия на A5, но сега ще бъде приложен в цялата гама на А5, което означава, че ще има и открит AS5. Под предния капак има серия подобрения, които са постигнати посредством тунинговане на всички електронни модули за контролиране работата на агрегата.

Стартирайки с новия с 2-литров TFSI модел, AВТ са увеличили мощността на 275 к.с. Със стандартния 2.7-литров TDI – чиято мощност в стандартния вариант е 190 к.с. – кончетата скачат на 230. Следващият в гамата е 3-литровият дизелов агрегат, чиято мощност е нараснала на 282 к.с. И накрая има специален Power S кит за 3-литровия V6 турбодизелов двигател, чиято мощност възлиза на 310 к.с.

Логично е тази мощност да бъде контролирана по някакъв начин, така че от АВТ са оптимизирали значително спирачките и окачването на кабриолета.

Междувременно можете да очаквате АВТ да пуснат и още по-динамична версия на А5, който ще бъде базиран около пакета AS5-R, който бе показан по време на автомобилното изложение в Женева през март под формата на AS5-R Coupe.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини