Убедителна победа на ДПС в община Ардино

ДПС записа убедителна победа при изборите за  български представители в Европейския парламент в община Ардино. За Движението за права и свободи са гласували 4630 души или 81 %. За ГЕРБ вота си са дави 603 души, за БСП –300, докато за ДОСТса пуснали бюлетина само 93. 

В община Ардино на евровота  в неделя са подадени 5 722 действителни гласове, а избирателната активност е 44.38 процента.Във всички секции на територията на общината ДПС е първа политическа сила. В някои от тях подкрепата за партията на Доган е особено внушителна. В град Ардино за ДПС са гласували 1104 избиратели, в Бял извор 362, Горно Прахово – 255, Боровица – 190, Падина – 143, Млечино и Жълтуша – по 141.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад заяви, че е доволен от изборните резултати, които са над 80 % за ДПС. „Още веднъж показахме, че като се обединим можем да постигнем много добри резултати“, заяви Ресми Мурад. От името на партията той изказва искрените си благодарности към всички избиратели, които са подкрепили ДПС в евровота.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини