КТПП кани бизнеса на областта на голям форум в Делхи

Кърджалийската търговско-промишлена палата кани бизнеса на областта да участва в голям форум.Предстоящото 5-то издание на „Бизнес форум Индия – Европа 29“ се планира да се проведе на 5 – 6 ноември 2019 г. в Делхи, под патронажа на Министерство на външните работи на Индия. Датите и точното място на провеждане ще бъдат допълнително препотвърдени от организаторите.

Форматът “Европа 29“ включва държави от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). За първи път организацията на форума е поверена от МВнР на Индия  на Конфедерацията на индийската индустрия (Confederation of IndianIndustry – CII), като предходните четири издания организатор беше Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI). България традиционно участва в този ежегоден форум.,поясняват от Кърджалийската търговско-промишлена палата.

В предстоящия бизнес форум се очаква да вземат участие също официални делегации от отделните индийски щати и бизнес делегации, организирани от тях, също така и ръководствата на агенциите InvestIndia и StartupIndia, които желаят да установят бизнес контакти с партньорските си организации от Европа и да подпишат съответни меморандуми за сътрудничество. Заявено е, че МВнР на Индия и CII също ще окажат съдействие за организиране на различен формат срещи (G2G, G2B и B2B) с чуждестранни организации.

Форумът ще се фокусира върху следните пет сектора, а именно:

Изкуствен интелект;
Информационни технологии и услуги, включително стартъпи;
Фармацевтична индустрия;
Възобновяеми източници на енегрия (ВИЕ);
Развитие на „умните градове“ (smartcities).

При проявен интерес за участие в бизнес форума следва да изпратите попълнена приложената форма за интерес в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия до 30.06.2019 г. на e-mail: k.zhitarska@sme.government.bg,се казва още в прессъобщението на КТПП.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини