15 °C

Мустафа Карадайъ даде ифтар във "Възрожденци"

Председателят на Централния съвет на ДПС и водач на листата на ДПС за евродепутати Мустафа Карадайъ даде тази вечер тържествена вечеря-ифтар в кв. „Възрожденци” в Кърджали по случай свещения месец Рамазан. Бившият главен мюфтия Фикри Сали отправи молитва за откриване на оруча.

На 26 май нека с №20 в интегралната бюлетина да гласуваме за нас, за нашето бъдеще, защото тези избори ще начертаят бъдещето през следващите десет- петнадесет години, бъдещият формат на управление на България. Много е важно да бъдем единни, миналият път заминаха гласове на вятъра, нека този път от Кърджали да дадем най-мощната подкрепа не за някой друг, а за нас си, за нашето настояще и нашето бъдеще, за нашите деца, защото няма друга партия, която да защитава нашите интереси по най-достойния начин, няма друга партия, която да представлява интересите на малцинствата,  призова евродепутатът Неджми Али.

За първи път днес спечелихме една историческа победа, „Арда” – Кърджали е на крачка от  „А” група, затова съм с №20 и фланелката на „Арда”, каза Неджми Али.

Има и нещо друго, което през тази кампания се случи. Кърджали даваме един знак и за тази кампания. Преди две седмици община Кърджали като знак за европейското си място подписахме договор за побратимяване с община Сен Жос в столицата на Европа Брюксел. Няма друга община в България, която в тази кампания да даде този европейски знак с подписването на договор с Брюксел. Това е нашият нишан. Ще разберете защо ние подписахме договор за побратимяване със столицата на Европа – нашето мото винаги е било – Кърджали европейското лице на България. През годините Кърджали си извоюва правото да казва, че е столицата на толерантността. Сигурен съм, че тази вечер на нашата маса има много наши братя и сестри християни, аз им благодаря от сърце, затова, че винаги на най-хубавите  и религиозни празници ние споделяме тази наша близост, заедност и доказваме всеки път тази наша толерантност, каза кметът на община Кърджали и заместник-председател на Централния съвет на ДПС инж. Хасан Азис.

Ние всяка година честваме годишнини от събитията, които се случиха 1989 г., събитията, които докараха демокрацията в България. А тази година имаме 30-годишнина от събитията през 1989 г., когато ние излязохме на мирни протести за нашите имена, за нашия език, за нашата вяра, за нашето достойнство, за нашата чест. За съжаление имаме свидни жертви, които са героите на демокрацията от 1989 г. и преди това, изтъкна в обръщението си Мустафа Карадайъ.

Той поздрави футболният клуб „Арда” за победата, който е на крачка от „А” група и пожела успех на отбора.

Водачът на листата на ДПС представи другите кандидати на ДПС за евродепутати, пристигнали на ифтара  в Кърджали – Танер Кабилов, Антоанета Асенова, Севим Мусак, Атидже Алиева – Вели, Искра Михайлова и Илхан Кючук.

Мотото на ДПС е „Ние залагаме на младите”, но какви са младите в ДПС – хем са млади, хем са хубави, хем са красиви, образовани, знаещи, можещи, доказали себе си в секторите, в които се развиват. Това е ДПС, това е нашата листа, подчерта Мустафа Карадайъ.

Ако ми позволите, в Деня на Ататюрк искам да направя една аналогия. Ние през месец май честваме майските събития. Велики лидери, като великият Ататюрк се раждат на сто години веднъж, е казал народът, но ние в България имаме също един велик лидер – нашият почетен председател д-р Ахмед Доган, който направи така, че преходът от тоталитарна власт  към демокрация да стане по безкръвен начин. Това постигнахме ние от ДПС. Нашата мисия е да пазим целостта на страната, да пазим мира, стабилността и сигурността в нашата родина, заяви Мустафа Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Снимки: ДЕНИС ДЕЛЕВ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
20.09.2019
Последни новини