Мустафа Карадайъ порица ГЕРБ по време на тържествената сесия в Кърджали

Изображение 1 от 5

    ГЕРБ проведе вчера партийно мероприятие на празник, който по традиция се организира от местната власт. Народните представители от опозицията не бяха поканени. В последните години някои се опитват да ни разделят и противопоставят, дори на празници като този. Това става официална държавна политика, която се провежда от институциите на държавата. Ползването на историята за противопоставяне не води до нищо добро.Това заяви по време на тържествената сесия на местния парламент,посветена на Деня на Кърджали председателят на ДПС и народен представител от Девети кърджалийски многомандатен район Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че най-малко управляващите имат право да ни противопоставят. Да проявим воля да бъдем заедно, призова от трибуната Карадайъ. Той посочи, че трябва да търсим верния път към заедността. Поклон пред саможертвата в името на свободата и демокрацията, заключи председателят на ДПС.

    В кулоарите зам.-председателят на Народното събрание и лидер на ГЕРБ в Кърджалийска област Цвета Караянчева поясни, че думите на Мустафа Карадайъ могат да се обяснят с това, че той не е от Кърджали.Тя припомни,че заря на Деня на Кърджали се провежда при кръгли годишнини. Началото се поставя през 2007 г. от тогавашният областен управител Ангел Коджаманов. През 2012 г. се организира от Иванка Таушанова,а тази от Никола Чанев. Това са традиции,които спазваме. Същото правим и на 1 юни в навечерието на Деня на Ботев и падналите за свободата, посочи Караянчева.

    В приветствието си от трибуната тя подчерта ,че Кърджали днес е селище от нов тип. Бойното поле е заместено от мястото на преговорите. Тя изрази увереност, че Кърджали ще остане място съхранено от световните конфликти.

      Искрите на сесията прехвръкнаха в присъствието на народните представители Александър Симов от БСП, Ерол Мехмед и Адлен Шефкед от ДПС,гости от Гърция, Русия, Турция и Румъния.

     Сесията бе открита от председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа. Той посочи, че всички присъстващи са обединени от чувствата към родния град, съпричастни са към каузата на освобождението на Кърджали. Според него това е градежа на българската държавност тук и сме длъжни да го продължим. Посочи, че с общи усилия са реализирани много проекти за града.

     Кметът Хасан Азис направи ретроспекция на извършеното през последната година.Гордост е Перперикон с вложени за социализация над 10 млн.лева.13,8 млн.влизат в реновирането на училищната мрежа. Ще бъдат обновени 12 учебни заведения, в които се образоват 4723 деца. Само 1,3 млн.лева се заделят за Професионалната гимназия по селско стопанство.Предстои ремонт на 12 детски градини .Санират се 29 жилищни сгради. Над 4000 метра общинска пътна мрежа са реновирани. Направеното в сферата на културата и социалните дейности и спортът не е малко. Футболна „Арда” си пробива пътя към Втора професионална лига.

    Трябва да съхраним чувството си за общност, призова градоначалникът.

    Приветствие поднесоха областният управител Никола Чанев и народният представител Александър Симов.Гостите от Русия също поздравиха кърджалийци за празника.Председателят на местния парламент прочете приветствия от президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.Министър- председателят обеща подкрепа за всяко едно начинание.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини