Европейска цифрова седмица в "Паисий"

От 25 до 29 март се провежда европейската цифрова седмица, която е инициатива на Европейската комисия и целта и е да се насърчават кампании за дигитална грамотност в целия ЕС. По този повод паисиевци се включиха в 19 – та цифрова седмица, като участват в инициатива, свързана с киберсигурността и медийната грамотност. 

На 25 март 2019 г. ученици от 10 В клас на СУ „Отец Паисий“ участваха в обучение „Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност“ – една от основните теми на европейската седмица „AllDigitalWeek”/ „Цифрова Седмица“/.

Галина Деликирова и Галя Настева от Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ проведоха кампанията сред младежите, които заедно с всички граждани на Европа, трябва да предприемат активни стъпки, за да разберат и да се възползват от цифровата трансформация чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене. Актуалността на темата на AllDigital се потвърждава и от факта, че тази година в Брюксел се провежда Европейска седмица за медийна грамотност - ключов фактор, който позволява на гражданите да вземат информирани решения в цифровата ера. 

Във времето на компютърните технологии и свят с виртуални измерения от особено значение е да знаем какви са дигиталните заплахи и как можем да се справим с тях. А фокусът на тази цифрова седмица е да се промотира сред младите как да използват безопасно възможностите на Интернет. 

Национален координатор на кампанията е Фондация „Глобални библиотеки – България“.

Това съобщиха от ръководството на СУ"Отец Паисий".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини