Джъстин Фридман гостува на Хасан Азис


Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря днес със зам.-посланика на посолството на САЩ в България Джъстин П.Фридман. В срещата участваха заместник-кметовете Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова и секретарят на общината Сезгин Бекир. 
В началото на разговора кметът подчерта, че Кърджали е един от градовете в България с най-много символи на Америка и това се дължи на дългогодишните добри контакти с побратимената община Елхард, щата Индиана в Америка. Той припомни за началото на взаимоотношенията, няколкократните взаимни визити и не на последно място - традицията февруари да бъде отбелязван като месеца на Америка в Кърджали. 
Инж. Азис запозна зам.-посланика и с развитието на общината ни, като насочи вниманието му към възможностите за инвестиции в региона, една от които промишлената зона на Кърджали. Разказа за проектната готовност на общината и реализиращите се проекти със европейски средства в момента, сред които Посетителският център на Перперикон. Зам.-посланик Джъстин П.Фридман бе заинтригуван от казаното и благодари за подробната информация, свързана с община Кърджали.
„При идването ми бях впечатлен от зеленината и красотата на вашият град, но сега мога да кажа, че вие се опитвате не само да запазите това съкровище, но и да развивате града изграждайки бъдещето на следващото поколение. Вие сте креативен човек и винаги можете да разчитате на подкрепа ”, подчерта Джъстин П.Фридман.
Визитата на зам.-посланник Джъстин П.Фридман се осъществи в рамките на Месеца на Америка в Кърджали, а преди разговорът с градоначалника той и неговата съпруга Анил и дъщеря им Дефне гостуваха в ЕГ „Христо Ботев” Кърджали.
Срещата с младите хора, даде възможност на г-н Фридман да ги похвали пред градоначалника за високото ниво на владеене на английски език.
В края на разговора между инж. Хасан Азис и зам.-посланика на посолството на САЩ в България Джъстин П.Фридман те си размениха подаръци.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Че
    Чефут
    0 0
    09:58, 1 мар 2019
    Може да са го обрязали посланика на срещата
Последни новини