Възпитаниците на ОУ”Св.св.Кирил и Методий” в Национален конкурс за рецитатори на руски език

На 26.02.2019 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Кърджали се проведе училищният кръг на X Национален конкурс за рецитатори на руски език по стихове на Иван Крилов и Александър Сергеевич Пушкин.

Нашите ученици традиционно участват в конкурси и фестивали за изпълнение на руска поезия и песнии винаги ни радват с призови места и награди.

В журито участие взеха: Йоана Ташева- експерт по чужди езици в РУО; доц. Дора Щерева- преподавател по руски език в ПУ „П. Хилендарски”;Олга Стоянова- председател на съотечествениците; Виждан Сефер и Иванка Иванова-  преподаватели по руски език; Йорданка Чавдарова - директор на ЕГ „Хр. Ботев и Марияна Пеева- директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий.

Учениците от начален етап със завидно майсторство пресъздадоха богатия колоритен свят на басните на Иван Крилов.

С особено вълнение учениците от прогимназиален етап се докоснаха до богатството от теми и образи в поезията на гениалния Александър Сергеевич Пушкин. Интимната лирика на поета бе поднесена с красота и финес. Гордо прозвучаха стихотворенията му за Родината и руската природа.

В конкурса се изявиха 47 ученици. За добрата им подготовка  заслуга имат учителите по руски език: Митра Щерева, Николина Делчева и  Тинка Хорсикян. Присъстваха много родители, учители и ученици.

Всички участници получиха грамоти за отлично представяне. Класираните от журито ученици ще участват в Националния кръг на конкурса на 02.03.2019 г. в РКИЦ- гр. София.

Нури Хабилова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини