Паисиевци казаха "Не" на агресията

Розовото... многостранен и разнообразен символ на приветливост, мечтателност и нежност, на успокояващо блаженство… В цветната психология е позитивен цвят, изпълващ с топли и успокоителни чувства, носещ надежда и емоционална енергия, която премахва гнева, агресията, чувството за самота и тормоз.

Всяка година в последната сряда на февруари именно с нюансите на розовото отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз.

Инициативата започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и ТрависПрайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много...

„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва ТрависПрайс, който през 2007 е на 17 години.

Днес паисиевци отбелязаха Деня на розовата фланелка с посланието да премисляме всяка своя дума, постъпка или жест към хората около нас, с препоръката да внимаваме преди да действаме в ситуации на гняв и агресия, с надеждата, че има как да противостоим на тормоза, с вярата че можем да подаваме ръка и да заставаме зад гърба на по-слаб от нас човек… ВСЕКИ ДЕН.

Споделяме Ви моменти от света на паисиевци, облечен в розово днес, в името на една добра инициатива: да се противопоставяме на тормоза и да откриваме доброто в нас и около нас.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини