Тече срокът за подмяна или пренастройване на касовите апарати

Започна да тече срокът, в който регистрираните по ДДС търговци трябва да сменят или пренастроят своите касови апарати. Той е до 31 март 2019 г. Търговците недоволстват, че сервизните фирми нямат яснота за всички изисквания на промените. Как Националната агенция по приходите се справя в тази ситуация, отговаря Елена Манолова, експерт "Комуникации" в Териториалното управление на НАП-Пловдив:

В електронната страница на НАП има публикувани регистри, които отговарят за фискалните устройства с дистанционна връзка. Също така имаме регистър на сервизните фирми, имаме и публичен регистър на одобрените софтуери за управление. Всяко едно от нещата, което е по изискванията може да се погледне в тези регистри. Все още има фирми, които са в процес на одобрение, относно софтуерното управление. Всички работят усърдно по въпроса, надявам се в рамките на законоустановените срокове да се свършат всички задължения. 

 Търговците, които трябва да заменят старото фискално устройство с ново, да го закупят от фирмата за касови апарати, с която са работели до момента. Така бракуването на старото устройство ще бъде безплатно. Това посъветва Йордан Манолов, собственик на фирма за фискални устройства в Кърджали. 

Срокът за подмяна или надграждане на касовите апарати за фирмите, регистрирани по ДДС е 31 март, а за нерегистрираните - 30 юни.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини