20 °C

Групата съветници на БСП със свои предложения за Бюджет 2019 г.

Групата съветници на БСП Кърджали внесе своите предложения за Бюджет 2019г. Те бяха оформени след проведени многобройни срещи с гражданите по квартали. Заедно с до болка омръзналите проблеми с уличното осветление, лошото състояние на уличната мрежа и тротоарите, проблемите със сметосъбирането и т.н.  се откроиха и други предложения като:
Отпадане на таксата за посещение на детски ясли и детски градини, като издръжката се поема от Общината.
Тази мярка ще подпомогне в немалка степен младите семейства на територията на Община Кърджали;
Справката показва, че в България в 25 общини детските градини  са безплатни;

Да се предвидят средства за ограничаване на популацията на бездомните кучета и тяхното обезопасяване.

В последните години, този проблем се разрасна изключително много и нашите съграждани са все по- застрашени.
      3.Ремонт  на спортната зала „ АРПЕЗОС“ и  Арена Спартак:
        - Двете спортни съоръжения са в окаяно състояние и се нуждаят от спешен ремонт;
        - Предвид липсата на места за спорт, за провеждане на спортни прояви и неяснотата около строежа на нова спортна зала, ремонтните дейности тук са спешни;
         4. 155 000лв. за ремонт на покрива на ОУ“ Вл. Д. - Майстора“
                 - Община Кърджали се превръща в длъжник на работещите и обучаващите се в сградата на училището, проблемът е от години и все още не е решен.
         5. Картите за пенсионери над 65 години, жители на общината, да са безплатни. С анекси към договорите с превозвачите.
                - Предвид незавидното положение на пенсионерите в България, тази мярка би облекчила тяхното ежедневие.
         6.  Осигуряване на средства за денонощна аптека.
              - Кърджали е единственият областен град без денонощна аптека;
              - Здравето не може да бъде търговия и Общината трябва да осигури възможност на гражданите  за достъп до такава услуга.
          
          7. Създаване на „общински културен чек” – на всички зрелостници да се връчват безплатни ваучери за културни мероприятия (театрални постановки, концерти):
              - грижата за подрастващите и тяхното духовно обогатяване би могла да бъде подпомогната, ако Общината предвиди средства за осигуряване на такива чекове.
            Като група съветници винаги сме се старали да бъдем близо до нашите съграждани и техните проблеми. Благодарим на всички, които ни се доверяват! Благодарим за активната гражданска позиция, за разбирането, че проблемите, намиращи се на територията на Община Кърджали, са проблеми на всеки от нас и за всеки от нас!

Това съобщиха от местната централа на БСП в Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
20.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
20.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
20.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
20.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
20.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
20.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
20.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
20.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
20.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
20.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
20.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
20.09.2019

Случаен виц

Последни новини