16 °C

Групата съветници на БСП със свои предложения за Бюджет 2019 г.

Групата съветници на БСП Кърджали внесе своите предложения за Бюджет 2019г. Те бяха оформени след проведени многобройни срещи с гражданите по квартали. Заедно с до болка омръзналите проблеми с уличното осветление, лошото състояние на уличната мрежа и тротоарите, проблемите със сметосъбирането и т.н.  се откроиха и други предложения като:
Отпадане на таксата за посещение на детски ясли и детски градини, като издръжката се поема от Общината.
Тази мярка ще подпомогне в немалка степен младите семейства на територията на Община Кърджали;
Справката показва, че в България в 25 общини детските градини  са безплатни;

Да се предвидят средства за ограничаване на популацията на бездомните кучета и тяхното обезопасяване.

В последните години, този проблем се разрасна изключително много и нашите съграждани са все по- застрашени.
      3.Ремонт  на спортната зала „ АРПЕЗОС“ и  Арена Спартак:
        - Двете спортни съоръжения са в окаяно състояние и се нуждаят от спешен ремонт;
        - Предвид липсата на места за спорт, за провеждане на спортни прояви и неяснотата около строежа на нова спортна зала, ремонтните дейности тук са спешни;
         4. 155 000лв. за ремонт на покрива на ОУ“ Вл. Д. - Майстора“
                 - Община Кърджали се превръща в длъжник на работещите и обучаващите се в сградата на училището, проблемът е от години и все още не е решен.
         5. Картите за пенсионери над 65 години, жители на общината, да са безплатни. С анекси към договорите с превозвачите.
                - Предвид незавидното положение на пенсионерите в България, тази мярка би облекчила тяхното ежедневие.
         6.  Осигуряване на средства за денонощна аптека.
              - Кърджали е единственият областен град без денонощна аптека;
              - Здравето не може да бъде търговия и Общината трябва да осигури възможност на гражданите  за достъп до такава услуга.
          
          7. Създаване на „общински културен чек” – на всички зрелостници да се връчват безплатни ваучери за културни мероприятия (театрални постановки, концерти):
              - грижата за подрастващите и тяхното духовно обогатяване би могла да бъде подпомогната, ако Общината предвиди средства за осигуряване на такива чекове.
            Като група съветници винаги сме се старали да бъдем близо до нашите съграждани и техните проблеми. Благодарим на всички, които ни се доверяват! Благодарим за активната гражданска позиция, за разбирането, че проблемите, намиращи се на територията на Община Кърджали, са проблеми на всеки от нас и за всеки от нас!

Това съобщиха от местната централа на БСП в Кърджали.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
27 яну 2020
Последни новини