Позиция на групата общински съветници на БСП-Кърджали

Ние, групата съветници от БСП-Кърджали,

Остро възразяваме срещу състоялата се дискусия с политически привкус  по време на заседанието на Общинския съвет - Кърджали, отнасяща се до проблемите с материалната база на СОУ „ Вл. Димитров - Майстора”,гр. Кърджали и почти бедственото положение, в което са принудени да се обучават около 300 ученици!

Считаме за дълбоко неморални опитите на някои политически партии проблемите на тези деца и техните семейства да се превръщат в основа на политическо говорене - на каквото сме свидетели! Опитите да се търси виновник -  защо се е стигнало дотук - няма да доведат до решаване на проблема. Остава съмнението, че не се търси решение на този проблем, а това е единственото ни задължение - като общински съветници и като граждани на община Кърджали.

Свидетели сме на поредното прехвърляне на отговорности между централна и местна власт относно решаването на проблема, в резултат на което той се задълбочава още повече.

Призоваваме представителите на местната и централна власт към съвместни действия и поемането на отговорност за разрешаване на проблема, а именно да се гарантира безопасността на учениците от СОУ” Вл. Димитров - Майстора”, гр. Кърджали!

Нека пазим децата на Кърджали от дребнавите ни  политически страсти, нека работим за тяхното настояще и по-добро бъдеще в родният им град!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини