Цвета Караянчева откри изложба в Европейската столица на културата

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложба в Европейската столица на културата.Ето какво написа тя в страницата си във социалната мрежа Фейсбук:

Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата, отбелязах в Пловдив на откриването на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“. Експозицията е част от откриващата програма на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019".
Подчертах, че тази европейска инициатива дава възможност повече хора да разберат за нашето културно-историческо наследство и да прославим още повече България. Тя ще ни помогне да обогатим своите знания и показател за това е изложбата, която открихме днес – изложба за свободата, за Берлинската стена и уличното изкуство. Експозицията е и доказателство за това, че за изкуството няма граници. Тази стена, на която бяхме съвременници, падна и направи така, че Източна Европа да тръгне по своя демократичен път, добавих още на откриването.
Благодарих на кмета Иван Тотев и на неговия екип за огромната работа, която са свършили, и пожелах всички гости, които дойдат в Пловдив, да отнесат със себе си частица от града, частица от България.
За мен беше изключително удоволствие да присъствам по-късно на грандиозното откриване на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019 г.“ заедно с хиляди жители и гости на града.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини