Разчистиха незаконни сметища край Кърджали

Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково през декември извърши 43 проверки на 43 обекта. Дадени са 10 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  Съставени са 3 акта и са издадени 5  наказателни постановления на стойност 900 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 5734 лв.

Издадени са 3 наказателни постановления по 100 лв. на физически лица за изсичане на дървета и разораване на имоти  в защитени зони от Натура 2000, което е в нарушение на забрана от заповедта за обявяването им. Съставен е акт и е издадено наказателно постановление за 100 лв. на други две физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. За неподдържане на пречиствателно съоръжение в техническа и експлоатационна изправност е издадено наказателно постановление за 500 лв. на винарска изба в Харманли. Поради същата причина са съставени два акта на ракиен казан в Хасково и на ПСОВ в с.Прогрес, общ.Момчилград. 

Със заповед на министъра на околната среда и водите е обявено за вековно едно дърво от вида Космат дъб, намиращо се в землището на с. Черепово, общ. Харманли. През декември е внесена в МОСВ документация относно проведена процедура за обявяване на още 5 вековни дървета, едно от които в землището на с. Орлов дол, общ. Тополовград и 4 в Хасково, които също следва да бъдат обявени със заповед в законоустановения срок. Почистени са  4 нерегламентирани сметища- две в землището на Кърджали и две край  Симеоновград. На „Зеления“ телефон през месеца са постъпили два сигнала.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини