Жителите на Махалата се зариват в собствените си боклуци в жегите, медици предупреждават за опасност от зарази

Изображение 1 от 5

    Жителите на Махалата се зариват в собствените си боклуци в жегите, произвеждайки ежедневно нерегламентирани сметища. Те не изхвърлят сметта в контейнерите ,  а направо на улиците.В момента три са невралгичните точки, където изхвърлянето на боклуци е безразборно:ул.”Иван Вазов”;бившето общежитие на Строителни войски и околностите на магазина „При Джани”.

     Медици предупреждават, че безразборното изхвърляне на смет може да доведе до разпространение на зарази.

     От сметосъбиращата фирма изпращат всяка сутрин сметовози да приберат боклука от бобрите. За съжаление в тях често вместо битови отпадъци има тор и строителни материали. За да не се изхвърля на улицата смет в четвъртък и петък самосвал и работници от Чистотата минават от къща на къща и на ръка прибират битовите отпадъци. И въпреки това възникването на нерегламентирани сметища е ежедневие.

      Местни жители настояват да се постави видеонаблюдение. Преди време на среща в квартала зам.кметът инж.Катя Митовска се е ангажирала пред пълномощника с монтиране на видеокамери , за да се спре неконтролируемото изхвърляне на смет.

      За съжаление въпросът с видеонаблюдението не само в Махалата, но и  на други ключови места в града не е решен поради спор с ОД на МВР къде и как да бъде ситуиран центъра за видеонаблюдение. От общината настояват той да е в Полицията ,за да има бърза и адекватна реакция.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини