Блъснаха пешеходец, пострадалият е в болницата в Кърджали

47-годишен пешеходец е бил блъснат от лек автомобил „Волво“ между селата Черноочене и Драганово на 5 януари около 18 часа. Пострадалият е със счупване на глезена и подбедрицата на единия крак. Пешеходецът се движил по пътното платно, а 28-годишният водач на лекия автомобил управлявал с несъобразена скорост. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Работата продължават сектор „Охранителна полиция“ и разследващ полицай в РУ-Кърджали. 51-годишна неправилно пресичаща пешеходка била блъсната от лек автомобил „Фиат“ с 32-годишен водач на бул.“Беломорски“ в Кърджали, малко след 5 часа на 5 януари. Пострадалата била прегледана в Центъра за спешна помощ и освободена за домашно лечение.  Само с материални щети са останалите 7 пътни произшествия на територията на областта. Няма констатирана употреба на алкохол. На виновните водачи са съставени актове по ЗДвП.

26-годишен водач управлявал „Фолксваген“ с немски регистрационни табели, издадени за друго моторно превозно средство. Това установили полицаи от РУ-Кърджали при проверка в събота около 15,30 часа в село Стремци. Шофьорът е задържан в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Нерегистриран автомобил е управлявал 24-годишен, установили полицаи от РУ-Кърджали. Шофьорът се движил с лек автомобил „Жигули“ и бил проверен на ул.“Морава“ в областния град. Колата била с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение от собственик в двумесечен срок от придобиването на моторно превозно средство да го регистрира. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

 Сигнал за повредена входна врата на жилище в село Слънчоглед е подаден в РУ-Джебел. 75-годишна жена, упълномощена да се грижи за къщата, съобщила, че вратата е разбита. При организираните издирвателни действия полицаи установили извършителя – 49-годишен мъж от същото село, който е задържан за срок до 24 часа. Проверката по случая се извършва от група „Криминална полиция“ в управлението по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини