29-годишната Петя роди близначетата си в две населени места

Навръх Никулден 29-годишната Петя Попова от врачанското село Бутан стана майка на близначета - момченце и момиченце. Любопитното обаче е, че раждането протекло в две населени места - Бутан и Козлодуй.

"На Никулден през нощта започнах да раждам. Без никакви болки и признаци за раждане. Отидох в банята и за минути се роди Никол. Не извиках никой, защото бях в шок и паника. Увих детето в одеало и тогава извиках мъжа си, който спеше в другата стая", разказва щастливата майка пред bTV.

Петя вече е майка на две момиченца, когато разбира за третата си бременност едва в петия месец. Изненадата е още по-голяма, когато наблюдаващият я гинеколог д-р Иван Башлиев - началник на АГ отделението в козлодуйската болница й съобщава, че всъщност бебетата са две.

"Помислих, че докторът се шегува с мен. Но се оказа истина", допълва Петя.

След като събудила съпруга си, позвънили на Спешна помощ. Линейката откарала раждащата жена в МБАЛ-Козлодуй, където на бял свят се появил и малкият Йото.

"Всъщност няма нищо необичайно в това раждане. Добре е обаче, че момченцето се роди при нас, защото беше със седалищно предлежание", каза д-р Башлиев.

Макар и появил се втори новороденият Йото е по-големият. Той тежи 2640 грама и е с ръст от 49 см.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини