Златноелечко и Медовина на гости на първокласниците в "Славейков"


Множество инициативи с четене в училището за шампиони
Във връзка с Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) Министерството на образованието и науката организира и провежда Национална седмица на четенето в периода от 22 до 26 октомври 2018 г. СУ "Петко Рачов Славейков" традиционно се включва в проявата активно, обхващайки всичките си над 1600 ученици. Фактът, че поради ремонтните дейности част от славейковци учат в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство, не попречи на предвидените инициативи.
Авторката на детски приказки Маргарита Павлова посети в рамките на три дни седемте първи класа с разказите за Златноелечко и пчеличката Медовина. Малчуганите с удоволствие и радост се запознаха с атрактивните герои. Поговориха си с гостенката за ползата от меда, за приятелството, за добротата и за четенето като приятна и ползотворна дейност.
По-големите ученици от начален етап вече добре познават творчеството на Маргарита Павлова, затова за тях са предвидени други произведения.
Шестокласниците на "Славейков" пък посетиха Регионалната библиотека "Никола Йонков Вапцаров". Националната седмица на четенето е само част от съвместните инициативи на най-голямото училище и градската библиотека, които традиционно се провеждат по план с цел стимулиране на интереса на учениците към света на книгите.
За учениците от гимназиалния етап четенето тепърва предстои.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини