Кърджалийците Антон и Любка Савови гостуват с изложба от елитни световни фотографии

Отново селекция от организирания за пета поредна година от двамата кърджалийци Антон и Любка Савови престижен Международен Фото Салон в Пловдив започна круизи в страната. Екипът на Арт движение КРЪГ е постоянен партньор в българските презентации на финалната селекция и ще представи в Кърджали изложба от 70 от наградените творби от тазгодишното издание на Международния Фото Салон „Пловдив 2018” на 26 октомври /петък/ от 18:00 ч. в арт галерия „Кръг“, Кърджали.

 Ще бъдат показани наградени творби на автори от 38 страни и 5 континента. Събитието е включено в Програмата от прояви на Община Кърджали, посветени на Деня на Кърджали.

В 6-те раздела на петото издание на този вече утвърден международен конкурс за фотография тази година участват 351 творци от 50 държави и 5 континента с 4438 фотографии. Международният Фото Салон в Пловдив се провежда под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP - International Federation of PhotographicArt), Фотографското общество на Америка (PSA-PhotographicSociety of America),  Фотографското общество на Гърция (HPS) и Националното Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).

Основателят и мениджър на Международния Фото Салон в Пловдив Антон Савов е роден в Кърджали, в кв. „Прилепци” и е учил в кварталното начално училище до 1-ви клас. През 1973 г. родителите му Василка и Вълчо Савови се преместват с децата си в Пловдив, както правят и голяма част от тогавашните строители на язовира, за които вече няма работа в града. Дядото на Антон – Любен Дяков – е преселник от Одрин, а бабата Мария е била осиновена в Кърджали. Антон рисува от дете и завършва дърворезба. Професионално се занимава с реклама, дизайн и артфотография. Член е на Управителния съвет на Националното сдружение „Фотографска академия Янка Кюркчиева" (НСФА) и е носител на много награди за артфотография.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини