Родители от 8 села отказват да пуснат децата на школо заради неремонтиран път

Родители от осем села от общините Кирково и Крумовград заявяват, че няма да пуснат децата си на училище за първия учебен ден в знак на протест срещу неремонтирането на пътната отсечка между Чорбаджийско и Токачка.

„Близо 120 ученика няма да прекрачат прага на школото на 17 септември, защото пътят е в много лошо състояние. От месеци се обръщаме към съответните инстанции, но никой не ни отговаря кога пътят ще бъде ремонтиран. Как е възможно държавата да не може да положи 17 километра асфалт.  Нашите деца всеки ден ще минат по този път“, казаха родители от селата Тихомир, Малкоч, Кран, Кукуряк, Пашинци, Токачка, Бук и Гривка.

Преди известно време общинските администрации в Кирково и Крумовград изпратиха писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и до директора на Областното пътно управление.  В писмото се казва, че е постъпила подписка от жители на осем населени места с искане за извършване на ремонтно-възстановителни работи на пътната настилка на републикански път III-509 в участъка от Чорбаджийско до Токачка.

Това съобщиха от пресслужбата на Общинска админстрация-Кирково.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини