Майка и син нападат полицай, заплашват го с уволнение

Майка и син са задържани в РУ-Кърджали за хулигански действия на 11 септември по обяд. Инцидентът станал пред сградата на сектор „Български документи за самоличност“. Полицейски служител, отговарящ за охраната, направил забележка на 44-годишна жена и 25-годишния ѝ син, след което двамата се нахвърлили към него с ругатни и закани за уволнение. Проверката е по чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Досъдебно производство за използване на неистински документ е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. По първоначални данни 53-годишна жена е представила образец с неверни данни за стаж пред териториалното поделение на НОИ в Кърджали. Разследващ полицай продължава работата по случая.

23-годишен е използвал фалшива шофьорска книжка, издадена в Турция, установил полицейски служител при извършена проверка. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали, а работата по случая на сектор „Охранителна полиция“ е по чл.316 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ.

Проверка за управление на нерегистриран лек автомобил „Форд“ се извършва в РУ-Кърджали. С колата се движил 60-годишен водач, който бил проверен до разклона за село Женда. Работата по случая продължава полицейският участък в Черноочене.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини