Кметът на Ардино посрещна група от Адана

Кметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си група от турския град Адана. Гостите от южната ни съседка гостуваха в града под Белите брези със съдействието на известният турски изпълнител Фарук Йълмаз. На срещата присъстваше още областният лидер на ДПС Изет Шабан.

Кметът Ресми Мурад запозна гостите  с историята на Ардино, с природните, културни и исторически забележителности. Той информира, че Ардино е родното място на световноизвестният писател-хуманист Сабахатин Али.

Председателят на Дружеството за култура и сътрудничество на балканските турци в Адана Азиз Саъроглу заяви, че групата за първи път е на посещение в България. „Гостувахме на традиционния турнир по мазни борби в памет на легендарния борец Коджа Юсуф в село Черна, община Хитрино. България е прекрасна страна. Хората тук са изключително мили и добронамерени“, заяви Саъроглу.Той отбеляза, че посещението им е осигурено от кмета на община Сейхан ЗейданКаралар. Изрази желанието за създаване на приятелски връзки между Ардино и Сейхан. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини