Община Ардино кандидатства пред СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“ с два инвестиционни проекта

С минута мълчание в памет на загиналите в жестоката автобусна катастрофа край Своге започна поредното редовно заседание на Общинския съвет в Ардино. В дневния ред на заседанието бяха включени  петнадесет проекта за решения. Съветниците одобриха единодушно предложенията на кмета на общината Ресми Мурад за подобряване на жизнената среда в града, чрез внасяне на проект в СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“, мярка 7.2 „Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, включително инвестиции в енергия от възобновяеми източници и спестяване на енергия от Стратегията за Водено от общностите местно развитие с проектите  „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на градския стадион “ и „Обновяване на парк за широко обществено ползване“.

„Приоритет на общинското ръководство е подобряването на жизнената среда чрез съвременна инфраструктура“, заяви Ресми Мурад.

Общинските съветници приеха и решение за кандидатстване пред Предприятието за управление на дейностите по опоазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) по проект „Изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води и главен колектор на град Ардино.

Ардинските парламентаристи гласуваха и изменения и допълнения на Правилника за организацията  и дейността на Общинското предприятие „Център за услуги в домашна среда“ във връзка с реализирането на проект „Подкрепа за социално включване на лица от уязвими групи в Община Ардино чрез социално предприемачество“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Общинският съвет даде съгласието си и В списъка на „средищни училища“ на територията на общината за учебната 2018/2019 г.да бъдат включени СУ „Васил Левски“ – Ардино, ОУ „А.С.Макаренко-Боровица, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“- Горно Прахово и ОУ „Хр.Смирненски“ – Бял извор.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини