Бившият депутат Юнал Тасим изкачи връх Елбрус в Кавказ

Юнал Тасим изкачи връх Елбрус – най-високият връх в Русия и планината Голям Кавказ. За това свое постижение бившият  зам.-министър на икономиката и депутат в три народни събрания съобщи сам във Фейсбук.

Ето какво написа той:

„Успях!!!
Беше доста трудно, но удоволствието е огромно. Всичко може да се каже и много простичко – силно желание, не малко тренировки, късмет и много инат. Емоции за цял живот. Имам да разказвам много. Но все пак още няколко думи. Елбрус (5642м) – най- доброто засега! Беше доста студено -15 градуса – обикновено е в интервал от -15-25 градуса. По-важното – винаги силни ветрове. Ние имахме късмет, вятърът беше с около 100 км в час- почти на ръба за изкачване. Предния ден от около 100 са опитали , само 11 успяха. Сред неуспелите – много скандинавци. Ще опитат някоя друга година. Сега съм на аерогара в Москва на път за София. 
Посвещавам това изкачваме на моето прекрасно семейство.“  

Юнал Тасим  е на 56 години. Роден е в Момчилград. През годините живее в Крумовград, където развива свой бизнес. По професия е инженер-химик.  Бил е зам.-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и член на комисията по земеделието и горите.

Запален е по екстремните спортове. Миналото лято прекоси България, като измина за 18 дни пеша 650 км по билото на Стара планина от връх Ком до нос Емине .  

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини