Ватиканът одобри Шестото клеймо?

"Шестото келеймо" е увлекателен и зрелищен и е безопасен за църквата. Такава оценка получи последната творба на Рон Хауърд от печтното издание на Ватикана LOsservatore Romano.

Филмът е определен като "мащабна и умна комерческа операция, изпълнена с клишета", „предизвикващ любопитство и, възможно, забавен за зрителите".

Отбелязва се впечатляващата работа по пресъздаването на интериора и външния вид на събора „Св. Петър" и Сикстинската капела, както и динамичният киноразказ.

Рон Хауърд вече призна, че заради забраната да се правят снимки на територята на Ватикана, е приложил хитрост. Група кинооператори маскирани като обикновени туристи посетила историческите объекти и ги снимала с камерами с висока резолюция. Заснетия материал бил подложен на компютърна обработка, комбинирам с филмовите кадри и така – цели епизоди от филма.

Припомняме, че през 2006 год., когато трябваше да излезе " Шифърът на Леонардо" Ватиканът го отрече остро. Смята се, че до голяма степен благодарение на тази реакция филмът направи рекордни приходи – над 750 млн долара.

Тази година католическата църква се въздържа от коментар за „Шестото келеймо" (Angels & Demons).

Филмът тръгва по кината на 15 май.

Том Ханкс заяви, че иска да играе Робърт Лангдън пет пъти, като допълни, че това може да стане само със съдействието на Дан Браун. Columbia Pictures пък обяви че ще филмира неизлязлата още книга на Дан Браун The Lost Symbol. Тя ще бъде на пазара на 15 септември 2009.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини