Кристиян Киров е Балкански шампион с джет ски

Изображение 1 от 4

    За втори път най-добрият български пилот с джет Кристиян Киров спечели Балканската купа в „кралския клас“ на професионалистите при джетовете.

    В завършилия в Кърджали воден фест през уикенда участие взеха над 50 участника от България, Гърция, Румъния, и Сърбия и въпреки тежките метеорологични условия всички маншове се проведоха на язовир Студен Кладенец при засилен интерес от публика. Втори при професионалистите е Йордан Николов, следван от Марио Михалев.

    В най-атрактивния клас на Free Style румънски участници окупираха подиума, като сътвориха невиждано шоу и емоции и на водното огледало в неделя пред многохилядна публика. Победител стана Марцел Бутуза, следван от Дени Делиман, който завлядя всички с двойното салто с джет, което изпълняваше няколкократно. При серийните машини гръцкия състезател Никос Мезитис грабна титлата, пред сръбския участник Велко Сукало и българина Валентин Захариев. В класа на джет машините с подобрения Христо Щърбанов от София се пребори с конкуренцията за титлата.

    Голяма атракция сътвориха децата до 14 години, като някои от тях се състезаваха и в класовете на мъжете. Йоана Горещилова победи в класа на жените, а Антон Горещилов грабна титлата в клас Junior. В класа на правите джетове Димитар Данов от Бургас се пребори с конкурентите си от Гърция, Румънияия и България следван от Алекс Петров и Марио Михалев.

    В неделния ден на Водното огледало завършиха и финалните серии при бързите лодки. С неверояни скорости от над 160 км/ч над водата в най-бързия клас и с най-мощните машини се наложи известния български пилот Николай Сурков от Кърджали, следван от Кирчо Киров от Варна и Мирослав Минчев отново от местния клуб. При клас JT 260 първи е Цанислав Димитров от клуб Ряхово, втори е Николай Иванов от Тутракан и трети Иван Иванов от Варна.

    Виктор Любенов победи в масовия старт за всичко класове и участници във финала на състезанието и спечели купата на кмета на Кърджали.

    Всички призьори бяха наградени лично от кмета инж. Хасан Азис, инициатор и съорганизатор на водния фест в Кърджали, който е единствения по рода си досега и целта е да стане още по-грандиозен и да се развива в бъдеще и на Европейско ниво.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини