Зад кървавата драма в Кюстендил

Огнестрелни рани в главата са причина за смъртта на Снежана и Иван Златанови и синът им Лъчезар в Кюстендил, установи аутопсията.
До труповете им е намерена ловна пушка. Разследването продължава, като актуална остава версията, че синът е убил родителите си, след което се е самоубил. Кървата драма се разигра в нощта срещу 1 май. По информация на Дарик, часове преди трагедията съдия-изпълнител е описал семейната къща, която е била заложена в банка.
"И в трите трупа има по един куршум в главата, като само при сина стрелбата е била от упор, зад дясното ухо", каза патоанатомът д-р Димитринка Динкова. Тя потвърди, че става дума за стрелба с ловно оръжие. Взети са и допълнителни материали за изследване, като проби за алкохол, наркотици и др.
"Твърде е рано да потвърдя версията, че синът е застрелял родителите си и после се е самоубил. Назначават се експертизи - балистична, дактилоскопски. Отговори ще има в края на разследването", каза пред Дарик наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Кюстендил Камелия Стефанова.
Полицаите са установили, че ловната пушка, открита до труповете, е крадена и е обявена за издирване в Районното управление на МВР още през 2000-та година. На Иван Златанов и сина му Лъчезар е отказано издаването на разрешително за оръжие още през 2001 г., коментира пред Дарик началникът на РУ на МВР-Кюстендил Росен Райчев.
Трагедията бе разкрита след сигнал, подаден от приятелката на 35-годишния Лъчезар на 1 май. Тя е съобщила, че той е в неизвестност почти 24 часа и няма връзка с него. По неофициална информация Лъчезар е дължал големи суми пари на много хора. Имал е неплатени сметки и в кварталните магазини, но пък карал скъпи мотори, коли и джипове.
Баща му е известен като Иван Кантарджията. Той е на 60 години, а майка му Снежана - на 56 години. Снежана държала кафене в двора на къщата, но то е било затворено преди 5-6 месеца. Семейството има магазини за алкохол и дрехи в центъра на Кюстендил.
Разследването по случая продължава.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини