17-годишен уби двама връстници в катастрофа

Момче и момиче на по 17 години загинаха при поредната тежка катастрофа, станала тази нощ около 4.00 часа в тетевенското село Градежница, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Ловеч.
Младежите са пътували в лека кола "Пежо" 406, управлявана от техен приятел, която той взел от баща си, предаде БТА. Поради несъобразена скорост, на мокро платно, колата излиза извън пътя и се удря челно в електрически стълб. Момичето и момчето са загинали на място.
Шофьорът, който също е 17-годишен, е получил сериозна черепно-мозъчна травма и е откаран в болница с опасност за живота. И той, и жертвите са от Градежница.
По същото време в Априлци, при проливен дъжд, 20-годишен неправоспособен младеж с мотоциклет "ИЖ" без регистрация, навлязъл в насрещното платно и се е ударил в идващата срещу него лека кола "Ауди" 90, съобщиха още от ловешката полиция. От удара сериозно са увредени и двата крака на мотоциклетиста и има голяма вероятност да се наложи ампутация.
22-годишният шофьор на леката кола е шофирал след употреба на алкохол, сочи полевият тест с дрегер.
От полицията в Добрич пък съобщиха, за мъжа на 45 години, който загинал тази нощ в Шабла. Преди автомобилът му да напусне пътя, полицаи опитали да го спрат със стоп палка Г.Г. Той обаче не се подчинил на подадения сигнал, продължил да си движи и се ударил в крайпътното дърво.
Третата жертва на пътя за последното денонощие е 29-годишен мъж, който е починал на главен път Е-89, до разклона след село белоградчишкото с. Черно поле. Катастрофата е станала днес около 13.00 часа. Лекият автомобил със софийска регистрация излязъл от пътното платно и вследствие на удара е загинал шофьорът. Пострадали са две жени, които са пътували в колата. Едната от тях - та 23 г., е със сътресение на мозъка, другата - 50-годишна, е с контузия на дясната ръка. Двете са настанени в болницата в Белоградчик.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини