Кметът направи първа копка за възстановяването на детска градина „Мир“ в „Студен кладенец“

Изображение 1 от 3

    Днес в Кърджали бе направена първа копка за възстановяването на ДГ „Мир“ в кв. „Студен кладенец” .

    Направиха я кметът на общината инж. Хасан Азис, зам.-председателят на Общинския съвет Кадир Мустафов и началникът на Регионалния инспекторат по образование  Гроздан Колев. Кметът и зам.-кметът инж. Катя Митовска, която е ръководител на проекта, плиснаха менче с вода, за да върви строителството по вода. На церемонията присъстваха още зам.-кметовете на общината Веселина Тихомирова и Мюмюн Али, общински съветници, журналисти, представители на учебни заведения и на фирмата изпълнител, както и жители на квартала.

    Изпълнителят на обекта фирма „Екип холдинг” ЕООД е поел ангажимента реконструкцията на сградата да приключи до шест месеца.

    Инж. Катя Митовска благодари на екипа от общината, подготвил проекта и на проектантите, за да може това събитие да стане факт. Тя пожела на изпълнителя спорна работа, да доведе това начинание  до край и да се правят още първи копки на детски градини в града.


     

    Днеска е празник – 73 години от победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. За Кърджали, за квартала, за нашите деца, е още един празник. От тук нататък 9 май ще се свързва с първата копка за реконструкцията на детска градина „Мир”, каза инж. Хасан Азис.

    Той изтъкна, че детската градина е част от един по-мащабен проект, който се изпълнява в община Кърджали, който се финансира от Европейския съюз.

    През последните над петдесет години община Кърджали за първи път ще стартира най-мащабната си инвестиция в образователната инфраструктура. Нашите деца ще имат възможността да бъдат в нови училища, в нови детски градини, с ново оборудване. Условията, в които ще учат и ще живеят, ще бъдат на европейско ниво. Сигурен съм, че тази детска градина ще бъде една от най-хубавите. Дворът ще бъде обновен изцяло със средства на общината, подчерта градоначалникът.

    Капацитетът на детска градина „Мир” ще бъде за 120 деца. Предвижда се да има и яслени групи. Към нея отделно ще бъде изградена зала за спорт и музика, която ще бъде свързана с  топла връзка към сградата на детската градина. В залата ще се провеждат  тържества, спортни и музикални занимания.

    Възстановяването на детска градина „Мир” е част от проекта „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”. Общата му стойност е 13 863 039 лв., като съфинансирането от Европейския съюз чрез ЕФРР е 11 752 112 лв.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини