Има готовност след 10 юли да стартира санирането в Кърджали

Има готовност след 10 юли да стартира санирането в Кърджали.Блоковете ще бъдат в пет различни цвята и ще освежат града.Проектирането ще бъде под граждански контрол.Домоуправителите ,освен общинските служители и фирмите за независим надзор ще следят за изпълнението на санирането. Това сподели пред журналисти кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.

Проектът се случва. Одобрени са 29 сгради,за една от която за една се наложи допълнителна процедура за избор на изпълнител, тъй като всички фирми трябва да са различни. Регистрирани са 63 сдружения на собственици.Допълнително е пратена документация за 16 блока за финансиране от Българската банка за развитие,каза още градоначалникът.Той сподели,че основната причина за забавяне на проекта е издирвването на живущите в блаковете,от които се иска съгласие да влязат в сдруженията.Голяма част са в Р Турция или Западна Европа и се наложило дори общината да се включи в издирването им.

Днес на среща организирана от Община Кърджали ще присъстват строители,домоуправители ,специалисти от администрацията.Днес на фирмите изпълнителки ще бъдат предоставени скиците и визите са строително-монтажните работи.Те трябва да изготвят в едномесечен срок проекти и да ги внесат в общината за одобрение.На 10 юли общината ще има готовност с прегледа на документацията и ще може да стартира санирането,категоричен бе градоначалникът.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини