Паисиевци със свой представител в Съвета на децата

В края на април се състоя първото за годината редовно заседание на Съвета на децата - национален детски консултативен орган към Държавната агенция за закрила на детето. Представителите на гласа на младите хора от цялата страна обмениха идеи и планираха редица инициативи за популяризиране на правата на децата. Домакин на тридневната среща бе град Хасково.

СУ „Отец Паисий“ имаше свой представител – десетокласничката Теодора Милушева, която сподели пред екип на вестник „Паисиевци“ основните дискутирани теми по време на заседанието и бъдещите инициативи на Съвета на децата.

„Основни теми на срещата бяха промяната на грижата за децата с противообществени прояви и тяхната социализация и адаптация, възможностите за психологическа подкрепа на учениците и ролята на педaгогическитесъветници, психолозите в училище и Националната телефонна линия за деца 116 111. През месец юни предстои да се проведе инициативата „Седмица за здравословно хранене“, а през лятната ваканция са планирани спортни дейности и състезания, както и пунктове, в които децата ще имат възможност да се запознаят с различни спортове, изкуства, фолклор. Новата учебна година ще стартира с провеждането на кампания за толерантност и ненасилие в училищата. Срещата бе изключително ползотворна и много интересна, едно незабравимо преживяване с прекрасна културна програма. Благодаря на председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, на кмета на Община Хасково г-н Добри Беливанов и на заместник-областния управител д-р Стефка Здравкова.“

Теодора Милушева - титуляр за област Кърджали на Съвета на децата – заяви още, че заедно с останалите членове активно ще подкрепя изпълнението на целите, заложени в Националната програма за закрила на детето за 2018 г. Младото момиче с въодушевление разказа за посещението на Регионалния исторически музей и уникалната игра “Търсачи на съкровища“. Десетокласничката приема своето участие като мисия и вярва, че всяка дейност в подкрепа на децата променя света към по-добро.

Пожелаваме ѝ успех и Ви споделяме моменти от първото заседание на Съвета на децата за 2018 г.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини