21-годишен софиянец спечели коча на борбите в Кобиляне

21-годишният Георги Димитров от Националната спортна академия в София пребори всички пехливани и спечели коча на традиционния турнир по народни борби в кърджалийското село Кобиляне. Във финалната схватка той победи с туш след оспорван двубой 22-годишният Георги Ванчев, състезател на спортния клуб по борба "Ангел войвода" от Хасково.

Георги Димитров получи „баша“ от Джемал Ватансевер, председател на организационния комитет на събора. „За първи път печеля коча в Кобиляне. Благодаря на организаторите за перфектната организация на турнира. Важното е да сме заедно, да се видим с приятели, да покажем, че уважаваме и по-старите традиции”, сподели развълнуван след финала Георги Димитров.

Тази година в пехливанските борби в Кобиляне участваха над 100 състезатели от клубовете по борба в Стремци, Момчилград и Кърджали. Имаше борци и от Хасково, Димитровград, Стара Загора. По традиция народните борби започнаха със схватки между децата, юношите, след което един срещу друг се изправиха мъжете. Всички призьори бяха наградени с парични награди. Спонсори на турнира бяха изселници от района, които живеят в Турция. За най-техничен  борец бе обявен Емре Юксел от Стремци, а за най-спортсмен Наимджан Исмаил от Боровица. Схватките бяха наблюдавани  о т м.с. Якуб Сюлейманов, бивш борец на „Арда“ (Кърджали).

Кметът на Кобиляне Ерхан Изет изказа своята специална благодарност към спонсорите.

Ето и останалите победители в различните категории:

Деца:

До 28 кг:  Хюсеин Хюсеин (Стремци)

До 35 кг:  Каан Сейхан (Момчилград)

До 50 кг:  Хюсеин Хасан (Момчилград) 

Момчета:

До 68 кг: Джанур Месут  (Стремци)

Юноши:

До 65 кг: Мустафа Юзкан (Стремци)

До 80 кг:  Мерт Рамадан (Хасково) 

Мъже:

До 85 кг:  Мирослав Христов(Хасково)

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини