70 полицаи ще се грижат за обществения ред и безопасността по пътищата през празниците


Засилено полицейско присъствие започва в областта от днес във връзка с предстоящите празници. 70 служители на ОД на МВР-Кърджали ще се включат в охраната на обществения ред, на публични събития и осигуряването на безопасния условия за движение по пътищата.  Пътните полицаи приоритетно ще контролират водачите за спазване на режимите на скорост в населени и извън населени места, употреба на алкохол и наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи. Интензивни ще бъдат проверките по пътя към ГКПП „“Маказа“ заради очаквания по-голям автомобилен трафик през празничните дни. От Пътна полиция напомнят на водачите, че ще се извършват проверки и за неплатени глоби и невръчени електронни фишове за нарушения по ЗДвП.
Преди празниците стопани на домашни животни бяха предупредени от полицейските инспектори да бъдат бдителни за евентуални кражби и да сигнализират незабавно в полицията при поява на съмнителни лица. Полицаи и пожарникари извършиха контрол  на храмове и заведения за спазване на правилата за пожарна безопасност. Съвместно с Областната дирекция по безопасност на храните бяха извършени проверки и установени случаи на незаконен превоз на животни, за които бяха съставени актове по Закона за ветеринарномедицинската дейност.
В празничните дни дежурни екипи ще работят във всички районни управления на МВР в областта. Криминалистите отново напомнят на гражданите да внимават за парите си, когато пазаруват и да вземат мерки за сигурността на дома си, ако планират пътувания. 
Използвайте незабавно единния европейски номер 112, ако трябва да подадете сигнал, или да потърсите помощ от полицията.                                                                    Това съобщиха от Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини