75-годишен дядо си прибра оставен на пейка смарт часовник, привикват го в полицията

Проверка за намерена чужда вещ, която не е била предадена на собственика или на орган на властта, е започната в РУ-Крумовград. Около 14,30 часа вчера пред на пейка в бил оставен без надзор смарт часовник, който изчезнал. След подаден сигнал в полицията и организирани издривателни действия вещта била открита у 75-годишен жител на Крумовград. Група „Криминална полиция“ извършва проверка с оглед на чл.207, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Нерегистрирано моторно превозно средство било установено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. Около 8,30 часа вчера в областния град бил спрян лек автомобил „Фолксваген“ с 56-годишен водач. При направена справка полицейски служители констатирали, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

 Седем са пожарите през вчерашния ден в областта. Около 12,30 часа огнеборци от РСПБЗН-Кърджали загасили запалени сухи треви в землището на село Мост. Огънят, причинен от небрежна работа с огън, бил потушен, преди да обхване големи площи. Няма нанесени щети. В интервала от 22,30 часа снощи до 1 часа тази нощ били подадени сигнали за горящи отпадъци в 10 контейнера в Кърджали. Всички произшествия са били в кв.“Възрожденци“. 10 екипа на службата в града загасили огъня. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини