Засилено полицейско присъствие в Махалата по време на изборите, ще се следи за манипулации

Изображение 1 от 3

    Засилено полицейско присъствие ще има в Махалата по време на изборите на 27 октомври. Ще се следи за манипулации. Това стана ясно от пресконференция на Областната дирекция на МВР днес.
     Старши комисар Атанас Илков оповести,че полицията ще има сериозно присъствие в места,където е концентрирано население с нисък социален статус, както и в ромски махали в областта. Ще се следи да няма нерегламентирано въздействие върху хората, както и манипулации свързани с гласуването.
    В Областната дирекция на МВР са постъпили осем сигнала за нарушения,но за щастие няма нито един за купуване на гласове, подчерта старши комисар Атанас Илков.
     Директорът на ОД на МВР открои три направления, в които в изборния ден ще се концентрират служителите му. Първото е опазването на обществения ред и сигурност и охрана на изборните секции. Второто е проверки по сигнали за нарушения на Изборния кодекс. Третото е обслужване на гражданите преди и в изборния ден в Паспортните служби за издаване на необходимите документи.
     Областната дирекция на МВР ще мобилизира 476 служители. Придадени са сили и от Националната дирекция на полицията, Гранична полиция,  Жандармерията и Пожарната.
    В изборния ден ще се охраняват 520 секции и СИК. Охрана ще има и за 19-те мобилни избирателни секции. Пристигнали са изборните бюлетини. Те ще бъдат разпределени по общини и секции и полицейските служители поемат охраната им по места.
      Паспортна служба и Районните управления ще издават документи на 26 и 27 октомври от 8,30 до 19,00 часа.
     В момента ОД на МВР е приключила проверки по 4 сигнала, още четири са в процес на изясняване. Прокуратурата е дала съответните указания. Сигналите са за увреждане на предизборни материали, висок шум при предизборна агитация и възпрепятстване на предизборни мероприятия в помещения.
    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини