Днес е последният ден за подаване на данъчните декларации на физическите лица

Днес е последният ден, в който физическите лица могат за подадат декларациите си за облагане на доходите на физическите лица и да платят декларираният данък за довнасяне по годишните формуляри, напомнят от офиса на НАП в Кърджали.

Общо приетите декларации до този момент са 7 672, от които 2 829 са по електронен път, 1 139 са подадени с баркод, а чрез пощенски оператор 956 броя.

Най-лесният и бърз начин за подаване на декларацията е по Интернет с ПИК. Декларациите могат да се изпратят още чрез интернет, подписани с електронен подпис, както и да се подадат по пощата, с обратна разписка, на място в някои пощенски станции, както и в офисите за обслужване на клиенти на Агенцията.

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Това съобщиха от НАП-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини