Близо 13 млн. лв. платени през ПОС терминалите на НАП в офис Кърджали

Близо 13 милиона лева са платени от началото на годината до момента през 8-те ПОС терминала на приходната агенция в Кърджали. От услугата са се възползвали малко над 26 600 кърджалийци, като 68 % от тях са платили здравните си вноски, съобщиха от НАП в града. През 2022 година чрез устройствата в офиса на приходната агенция са извършени общо 31 612 плащания, а през 2021 г те са били 22 500.

Близо 130 жители на Кърджали са платили задълженията си онлайн чрез виртуалния ПОС терминал (е-услугата на НАП за плащане), която е достъпна в Портала за електронни услуги с ПИК или с квалифициран електронен подпис (КЕП). Чрез електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ потребителите могат да направят онлайн справка за задълженията към приходната администрация и да ги платят едновременно.

Безкасовото плащане към НАП е все по-предпочитан начин за погасяване на задълженията, тъй като е бързо и за него не се дължат такси. Освен това плащането през виртуалния и физическите ПОС терминали на приходната агенция се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод, уточняват от офиса на НАП в Кърджали. Изключение правят плащанията към други институции (например глоби от КАТ) или задължения в процес на принудително изпълнение, тъй като те изискват допълнителна обработка и разпределението им отнема повече време.

 НАП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини