„Славейков“ изпраща два баскетболни отбора на финали

И двата баскетболни отбора на „Славейков“ при момичетата (5-7 клас и 8-10 клас), се класираха за финалите на ученическите игри. Това се случи след успешното им представяне на зоналните първенства, които се състояха през уикенда.  

На 13 април – петък, в Хасково се проведе зоналният етап на ученическите игри за възрастта 5-7 клас, който бе решаващ за това кой ще отиде на финали. Там спортистките на „Славейков“ се срещнаха с отборите-първенци на старозагорска и хасковска област. Направиха два много силни мача. Първият бе срещу Чирпан – отбор с който за първи път се срещат като опоненти. Нашите баскетболистки победиха с голяма разлика. Вторият мач бе срещу тима на Хасково. В динамичен мач славейковци извоюваха категорична победа. Финалите са в Сливен и ще се играят от 31 май до 3 юни.

На 17 април пък в зала „Арпезос“ се проведе зоналният кръг за баскетбол при момичета 8-10 клас. В първия мач нашите спортистки срещнаха отбора на Стара Загора. Извоюваха категорична победа със 80 на 10 точки. И то с резервния състав. След това се срещнаха с отбора на Хасково – един тежък мач, понеже отборът на гостите е силен.

„Стана един много здрав мач, в който на няколко пъти се сменяха лидерските позиции на двата отбора. До третата част, отборът, който успя да пречупи другия, бяха баскетболистките на „Славейков“, като качиха разликата на 25 точки. Това бе уникален мач, който може да бъде определен като един от най-силните ни мачове. Всички състезателки се раздаваха до последно на игрището. Нямаше и най-малък шанс да загубим този мач, каза Димитър Георгиев, треньор на баскетболните отбори на „Славейков“. Финалите са в Габрово и ще се играят от 7 до 10 юни.

И още един успех, този път за най-малките баскетболисти в клуб „Орфей“ на възраст от 8 до 10 години, които на 14 април участваха в минибаскетболен фестивал в Асеновград. Участието им бе ознаменувано с поименни награди и медали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини