Капачки за усмивки

840 кг. събрани пластмасови капачки предадоха младежите от Детски и младежки парламент към ОДК гр.Кърджали с ръководител Нели Карабашева за благотворителната кампания "Капачки за усмивки" на козметичните  брандове  dm България и Garnier България.

В тази благородна  кауза се включиха много училища и фирми от гр. Кърджали и областта - СУ "П.Р. Славейков", СУ "Отец Паисий", СУ "Й.Йовков", ЕГ "ХР. Ботев",

офис на НАП Кърджали, клонове на БГ Пощи, област Кърджали - ОПС Момчилград, ОПС Чорбаджийско, ОПС Кърджали, тел.:  112, както и много индивидуални дарители, една от които е 9 годишната Букет Мустафа от с. Груево, събрала 26 туби с капачки.

    Кампанията "Капачки за усмивки" дарява всички средства набрани от рециклирането на капачки  на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ ЕАД гр.София. Парите ще бъдат използвани за закупуване на специализирана медицинска апаратура, съобразно нуждите на лечебното заведение.

Кампанията за подпомагане на детската болница ще продължи една година и всеки може да се включи като вместо да изхвърля пластмасовите капачки, може да ги събира в специално обозначени за тази цел кутии в магазин  dm или да ги предаде в ОДК.

Детски и младежки парламент благодари на всички, които помагат  за реализирането на кампанията "Капачки за усмивки".

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини