Община и общественици си подадоха ръце за чист и красив Кърджали

Изображение 1 от 2

    Община и общественици си подадоха ръце за чист и красив Кърджали. На заседание на Обществения съвет в присъствието на ръководителите на работодателските организации бе представена инициативата на общинска администрация „Кърджали-чист и красив”. Предвижда се два пъти в годината кърджалийци да се организират и солидарно с общината да чистят града. Очаква се подобни инициативи да се проведат и в населените места на общината. В подкрепа се обяви ръководството на Обществения съвет към Общинския съвет и ръководителите на работодателските организации.

     От името на Обществения съвет неговия ръководител Милан Миланов припомни, че градът ни няколко пъти в миналото е бил национален първенец по хигиена и, че трябва да отстоява тази си репутация.Той посочи,че напоследък членовете на съвета са били сигнализирани за нерегламентирани сметища и замърсени зони в града.Обезпокоени сме.Затова подкрепяме инициативата „Кърджали-чист  и красив” подчерта Миланов.Той се ангажира членовете на съвета да работят за масовостта на пролетната кампания.

      Специалистите на общината по екология и Обществения съвет се договориха първият ден от кампанията ,на който кърджалийци ще бъдат призовани да почистят града си да бъде 14 април, събота. Резултатите от деня за хигиена ще бъдат отчетени на 20 април,когато в града ще отбележим тържествено Деня на Земята. За заслужилите ще има грамоти и награди.

      Бе договорено райониране на Кърджали с отговорници. Собственици на фирми се ангажираха да осигурят свои служители за оборката. Те ще закупят и част от чувалите за участниците  в акцията от предприятията. Ще има дори тениски с надпис” Кърджали-чист и красив”. От общината ще закупят помощните средства за граждани и ученици. Ще координират и цялостното почистване.

      Взе се решение да се разпределят ангажиментите. Гражданите ще чистят около жилищните си сгради, учениците около училищата, а служители от фирми, предприятия и институции в невралгични зони на града.

     На входовете на жилищните сгради в Кърджали служители на общината и общественици ще разлепят призив към кърджалийци да се включат в почистването.

     За тези които желаят да помогнат градът да стане чист и приветлив от общинска администрация бяха предоставени следните телефони за връзка:

       0361/6 7379

      0361/6 7380

     0361/67381

    Кърджали бг вести

      

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини