Директори на училища не приемат предложението на Хасан Азис сами да поставят осветление

Директори на училища в Кърджали не приемат предложението на кмета инж. Хасан Азис сами да поставят осветление около школата, които ръководят. Те са категорични, че нямат необходимите средства за да направят това.

Ще припомним, че пред журналисти градоначалникът обоснова идеята директорите на училищата да поставят в дворовете осветителни тела с насочващо осветление, които могат да осветяват голяма площ. Няколко такива прожектора са достатъчни. Цената им ще достигне не повече от 4 000 лева за училище, направи сметка Хасан Азис. Той посочи, че ако общината се ангажира да осигури осветление само за поставянето на стълбове ще трябва да изразходи над 100 000 лв.

Всички дворове на училищата в града са осветени. Проблемът е в уличното осветление към тях, изрази противоположното мнение директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров. Той е категоричен, че проблемът е уличното осветление в общината. Багдасаров  каза, че няма логика директорите да вземат от парите за заплати на учителите за да ги вложат в осветление.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини