Правителството даде още 1,5 млн.лева за уличното осветление

Правителството на Бойко Борисов одобри днес допълнителни трансфери от бюджета за реализиране на важни инфраструктурни проекти по региони на обща стойност 151,7 млн лева. Общините в област Кърджали получават 7 млн лева.  „Това са средства за ремонт на пътища, улична мрежа, осветление, модернизиране на градската среда и др. Те потвърждават ангажимента на държавата към всички населени места и ще доведат до подобряване благосъстоянието на хората“, коментира председателят на парламента и депутат от област Кърджали Цвета Караянчева. 
Община Кърджали получава 1,5 млн лева за  въвеждане на енергоспестяващо улично осветление.  „С този трансфер общият размер на парите за лампи в областния град достигна 5 млн лева. Очакваме скоро Кърджали да светне и това ще се случи благодарение на кабинета Борисов, подчерта Караянчева.  
На община Кирково са отпуснати 700 000 лв за улична мрежа. Паралелно са осигурени 1,3 млн за пътя Маказа – Кукуряк /Тихомир – Стрижба. 912 000 лева е трансферът за община Крумоврад. Те са за благоустрояването на кв. „Дружба“. Община Ардино ще ремонтира обществени сгради на обща стойност 912 000 лева. В Момчилград ще изграждат пътна връзка от Птичар до транспортния коридор през Маказа на стойност 800 000 лева. Същата сума е осигурена и за рехабилитацията на общинския път Пчеларово – Минзухар –Драганово в община Черноочене.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини