Леман Али постави началото на раздаването на хранителни помощи

На 29 март 2018 година във Временния пункт на ОС на БЧК в Кърджали, заместник областният управител Леман Али  постави символичен старт на раздаването на индивидуалните хранителни пакети  от  втори транш на Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2016 г. Тя сподели, че е удовлетворена от факта, че държавата разширява кръга от подпомагани лица в областта  и оцени високо труда на служителите и доброволците на БЧК.

Хранителните пакети се предоставят и във временните пунктове в Крумовград , Момчилград, Джебел и Чорбаджийско. В останалите три пункта – Ардино, Кирково и Черноочене раздаването ще започне от 10 и 11 април 2018 година. Крайният срок за получаването е 4 май 2018 година.

Девет хиляди сто и четири правоимащи лица от областта, обхванати в седем групи,  са включени в списъците на АСП. Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК, като всеки правоимащполучава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност или пълномощно по образец, подписано собственоръчно.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

В периода на ІІ транш в Кърджалийска област ще продължат да се предоставят индивидуални консултации по Съпътстващи хранителната програма мерки и групови  консултации, по предварително оповестен график.

Това съобщиха от Ръководството на ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини