Празник на буквите в Ардино

Първокласниците от СУ „Васил Левски” в Ардино проведоха традиционния за първи клас „Празник на буквите” под надслов „Ние вече сме грамотни”. В заседателната зала на общината, малките ученици, водени от учителките  Бюлбюл Юмер, Севда Костадинова, Бирсен Мустафова и Стоянка Трайкова, представиха наученото в първи клас пред своите родители и учители. Те поздравиха всички с прекрасни стихове и песни посветени на буквите.

Ученици от театрално студио „Приказен цвят” към СУ „В.Левски” представиха на първокласниците пиесата „Чедото”. Специални гости на тържеството бяха и актрисите от пловдивския театър „Барса”. Те забавляваха, малките ученици със забавни игри, показващи знанието им.

„С днешното вълнуващо тържество вие показахте, че сте направили най-трудната задача в живота – станали сте грамотни. Умението да пишете и четете е безценен дар, който ще ви помогне да откриете безброй много интересни неща за света и природата около нас” заяви в приветствието си към децата директорът на СУ „В.Левски” Аника Петрова. Тя връчи на всеки ученик грамоти „Мога да чета и пиша”, придружени от книжки.

Началникът на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино Бахар Реджебов зарадва първокласниците с книжки.

Родителите на първокласниците, изказаха благодарствени думи към учителите за положените усилия и добрите резултати постигнати в края на ограмотителния период. А в края на тържеството, те почерпиха децата с огромна торта.

Гости на празника бяха още директорите на ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка” Димитрина Александрова и Къймет Мюмюн. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини